Suntem la finalul sezonului, oboseala se resimte și în rândul liderilor. Poți să faci mai mult de atât pentru a revigora slujirea celor din jurul tău? Cuvânul „mulțumesc” a devenit un răspuns automat, care nu prea mai are valoare pentru noi. Ne aflăm împreună cu echipa de slujire și ne-am obișnuit să credem că dacă spunem „mulțumesc” este de ajuns pentru ca cei din jur să vadă recunoștința ta. Dar din păcate, acest cuvânt aruncat atât de des uneori nu este de ajuns pentru a motiva sau inspira un lider din echipa ta.
CUM spui vs CE spui?
Atitudinea ta pe parcursul întălnirilor poate spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Un mulțumesc spus la un moment dat poate fi egal cu zero dacă în urmă cu o oră ai răspuns sarcastic sau ai fost ironic cu liderul respectiv. De prea multe ori avem impresia că o atitudine ironică îl poate pune la punct pe cel de lângă tine fără să-l confrunți în legătură cu o problemă. Dacă apar tensiuni rezolvă-le discutând calm și deschis despre ele, nu adopta o atitudine ironică pentru că problema nu se va rezolva. Poartă-te cu ceilalți cu o atitudine mulțumitoare pentru ajutorul lor și vor prelua și ei această atitudine pozitivă.
Mai mult decât „Mulțumesc”
Caută să observi cum ajută fiecare lider și găsește momentul potrivit pentru a-i aprecia. I-ați 5-10 minute în care să-i spui liderului care a ținut lecția ce ți-a plăcut la ceea ce a spus el în ziua aceea la Timpul Bucuriei, ce ai reținut și ce abilitate are el și care ție îți lipsește. Fiecare dintre noi suntem diferiți, iar într-o echipă fiecare aduce ceva diferit, ce alții nu au. Fii sigur că apreciezi unicitatea fiecărui om din echipa ta și că o pui în valoare.
Fă ceva practic
Răsplătește-ți coechipierii de câte ori îți permiți să o faci. Aceste atenții pot fi mai mici sau mai mari, după posibilități (DAR nu-i obișnui cu ceva regulat pentru că nu va mai avea farmec). Poți să-ți încurajezi echipa prin versete biblice, semne de carte, tricouri personalizate la fel pentru toată echipa sau chiar un scurt Team Building prin care vă puteți apropia unii de alțiii și de Dumnezeu. De asemenea, studierea Bibliei sau a unei cărți împreună duce la creștere spirituală, astfel liderii vor fi motivați și încurajați prin Cuvântul lui Dumnezeu.
Este evident că răsplata slujirii fiecăruia va fi dată de către Dumnezeu, însă relațiile dintre noi sunt foarte importante și Dumnezeu vrea să lucrăm activ la ele. Niciodată nu va fi ușor să slujești împreună cu alți oameni, pentru că greșim, suntem păcătoși, dar dacă în mod activ încercăm să ne zidim unii pe alții vom putea să lucrăm și mai eficient pentru Împărăție.